Idromeer

Het Idromeer ligt in een breed dal ingesloten door de steile bergen van de alpen in de regio Lombardije. Het Sabbiadal waar het bergmeer in ligt ligt op een hoogte van 370 meter boven de zeespiegel. De rivier Chiesi welke ontspringt in het Adamello gebergte voorziet het meer van het zuiverste gletsjerwater.

aanvoer van zuiver bergwater door rivier ChieseHet frisse en heldere water uit de bergrivier vult het Idromeer ook gedurende het hoogseizoen. In deze periode warmt het water op tot 23-24 graden. Het is een ideaal meer voor vele watersporten zoals zeilen en surfen. Het Idromeer is een heerlijk meer om in te zwemmen ondanks de motorboten die hier tot 10 PK zijn toegestaan.

Heerlijk zwemmen in het Idromeer

Het 2 kilometer brede en 11 kilometer lang Idromeer ligt in de regio Lombardije. Het meer ligt ten noorden van de stad Brescia en ongeveer 35 kilometer westelijk van het bekende Gardameer. De bereikbaarheid is goed te noemen. Binnen een reisdag is mogelijk om op deze bestemming te zijn, via de Brennerpas in Oostenrijk of via Gotthardtunnel in Zwitserland.

Mild klimaat

Het klimaat bij Idromeer is zeer mild en kent warme dagen in het voorjaar tot in de late herfst. Wandelaars kunnen hun hart hier ophalen aan de vele wandelroutes. Van romantische wandelpaden tot steile bergpaden zijn terug te vinden rond het Idromeer.

Vakantie aan het Idromeer

De afgelopen jaren hebben zich naast de bekende sporten als zeilen en windsurfen ook extreme sporten ontwikkeld rond het meer. In Casto is een bijvoorbeeld een speciale kindercanyon ontwikkeld door Parco delle Fucine. Daarnaast zijn er op deze locatie meerdere Via Ferrata parcours te overwinnen.

Er zijn voor de avonturiers te veel uitdagingen aan te gaan voor één vakantie. Zo is het mogelijk om onder begeleiding een bergtop te beklimmen. Een spannende bergtour te maken en te klauteren over de rotsen. Voor volwassenen is er een stoere canyontocht in Palvico, 2,5 uur uitdaging en adrenaline met als toetje een sprong van 6 meter de diepte in voor de waaghalzen.

Natuurlijk zijn er ook rustiger activiteiten zoals een gezinswandeling door de bergen over de paden. Een licht motorboot of zeilboot huren. Kano varen, surflessen nemen, kiten of een boottocht maken, het kan allemaal.

De bekende plaatsen aan het Idromeer zijn Crone, Vantone, Anfo, Vesta en Ponte Caffaro. Op de woensdag is er markt in Crone en op dinsdag is er markt in Ponte Caffaro. Wil je een markt bezoeken aan het Gardameer kijk dan op deze pagina. Bezienswaardigheden bij het Idromeer zijn Rocca d’Anfo en Bagolino. Laatst genoemde Bagolino geldt als één van de mooiste niet-toeristische bergdorpen in Noord-Italië. 

Actuele weer in Lombardije

Meteo Lombardia
Advertentie

Aanbiedingen 2019 Idromeer

AZUR Sportcamping Rio Vantone
Camping Pian d'Oneda