Wintersport Italië

Bij het zoeken van de juiste wintersportvakantie denk je wellicht niet meteen aan Italië. Toch kiezen steeds meer toeristen voor een Italiaanse wintersport en als je eenmaal hier bent geweest wil je eigenlijk niet anders meer. De pistes zijn super geprepareerd, het eten is er heerlijk en de sfeer is ontspannen op de pistes en in de pittoreske dorpen. Fijne hotels bieden je een ongekende gastvrijheid.

Noord-Italië heeft met de Alpen en Dolomieten bergketens een zeer breed en divers aanbod skigebieden. Een groot aantal skigebieden zijn met elkaar verbonden en kun je bezoeken met opwaardering van je skipas. Hierdoor kan elke wintersportdag een nieuwe uitdagende ervaring zijn.

Ontdek Alta Pusteria, Val Gardena en Val di Fassa in de Dolomieten of Livigno en Bormio in de Italiaanse Alpen. Benieuwd geworden naar wintersport in Italië? lees dan verder bij de skigebieden hieronder.

Sneeuwkettingen in Italië

In Italië is het gebruik verplicht op sommige besneeuwde bergwegen. Dit wordt aangegeven door groot rechthoekig bord met het opschrift ‘Transito con catene’. Indien het opschrift is aangevuld met ‘o pneumatici da neve’ mogen ook alleen winterbanden gebruikt worden. Wanner het is aangevuld door ‘da km.’ geeft dat aan vanaf welk punt de bepaling geldt. In het Aostadal moet u van 15 okt tot 15 april verplicht altijd sneeuwkettingen bij u hebben.